fredag 9. november 2012

Stimulere til læring og opplevelser :)

På dagsenteret i Heragsbygda er det en stor glede for brukerne å komme seg ut døra si hjemme, møte andre mennesker og få være i et annerledes miljø enn de er vant til, selv om det bare er noen timer, så er det ikke mer enn det som skal til.

Uken før høstferien, da vi var ute i PTF en hel uke, så var det jeg og ei til som jobber der som arrangerte en tur til kistefoss museum. vi tok med oss 9 brukere, noen ville gå rundt og se, mens andre ville helst sitte inne på kafeen, jeg ble med de som ville inn, og satt og snakket med dem. Inne på denne kafeen så var det hengt opp mange gamle bilder, og gamle kjøkkenapparater var satt opp, dette er jo ting brukerne var vant til, så jeg fikk mange gode historier som gikk rundt de bildene som var av Ringerike og apparatene vi så der inne
på kafeen.

Bare turen frem og tilbake var en opplevelse i seg selv., de fikk se andre omgivelser enn de er vandt til, og de fikk se mye av Ringerikes kultur.

Akkurat nå, i forbindelse med at det snart er advent, så planlegger vi en tur til Hadeland Glassverk. Der har de flotte juleutstillinger, og det er kjempeflott pyntet der og det er masse å se på. Selv om de ikke kjøper noe, eller om de bare kjøper en liten ting, så er det kjempestort for brukeren og få lov til å være med på ting. Det er jo det som er målet til en helsefagarbeider, at brukeren skal kunne sitte igjen med en god og positiv opplevelse.

Turen kommer til å skje Tirsdag 4. Desember, vi kommer ikke til å ta med oss alle denne dagen, men det er satt opp en tur for de som ikke fikk vært med en annen dag. Grunnen til at vi ikke vil ha med oss for mange, er fordi det blir stressende for oss, og for dem, og da sitter ikke brukeren igjen med en positiv opplevelse.



1 kommentar:

  1. Det blir fint å høre om hvordan brukerne opplever turen til Hadeland.

    SvarSlett